Menu

25 Aralık 2014 Perşembe

KIYMALI EL AÇMASI BÖREK

1 adet  yumurta
2 su bardağı  ılık su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5- 6 su bardağı un

Aralara sürmek için;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ

Icine;
2 adet  soğan
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Pulbiber
Karabiber
Tuz


Öncelikle  sirkeyle  kabartma tozunu  karıştırın. Bu işlem  böreğin  daha  kıyır  olmasını  sağlar. Un hariç tüm hamur  malzemelerini  karıştırın. En son un ve sirkeli  kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurun ve dinlendirin.  15 dk  yeterli.  Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve toplam 14  bezeye ayırın.  Ilk  7 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve araları  yağlayın. En üst  bezeye  yağ  sürmeyin.  Bunu  dolapta bekletin.  Sonra  ikinci  7 li grubu aralarına tereyağı sürerek dolaba kaldırın.


Soğanı yemeklik doğrayın.  Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden kiymayi ve salçayı ekleyin.  Baharatları koyarak 5 dk daha pişirin.  En son  doğranmış  maydanozları ekleyerek  ocaktan alın.  Dolapta beklettiginiz  hamurları  çıkarın. Ilkini  tepsi  boyutunda açın. Yuvarlak tepsiye dizin. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin.  Sonra  2.  hamuru  tepsi  boyutunda açın. Kıymalı harçın  üzerine serin. En üste de  kalan  yağdan  sürerek keserek  200 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine temiz bir bez  sararak 10 dk bekletin.   Afiyet olsun …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder