Menu

18 Ocak 2015 Pazar

SERİMSEK BÖREĞİ YAPIMI


4 su bardağı un
1 paket instant maya
Ilık su
1 yemek kaşığı tuz

İçine;
1 çay bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Karabiber, Pulbiber, tuz

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Hamur için unu  bir kaba alıp ortasını açın. Malzemeleri ortaya  koyarak yavaş yavaş karıştırın. Hamuru yoğurun. 1 saat  mayalanmaya bırakın. Bu arada  soğanı  yemeklik doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Peşinden kıymayı  ekleyerek pişirin. 1 çay bardağı pirinci  ekleyin ve baharatları  ve sıcak  suyu  ekleyerek pişirmeye  devam  edin. Ocaktan almaya yakın  doğranmış  maydanozu  ekleyerek ocaktan alın. Dinlenen  hamurdan bir beze  alarak  açabildiğiniz kadar açın. Üzerine  bir kaşık  kadar aralıklı  olarak harcı  koyun. Hamurdan ikinci bir beze  alarak  yine  acabildiginiz kadar açın. Önceki  hamurun üzerine  koyun. Su bardağı  yardımıyla harcı içine alacak  şekilde yuvarlak kesin.


Tüm  hamuru bu şekilde yapın. Sıvıyağda  arkalı önlü kızartın. Mümkünse sıcak tüketin. Afiyetler olsun.

Sağlıkla ve sihhatle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder