Menu

26 Şubat 2015 Perşembe

NİŞASTALI KIYMALI BÖREK


Elde açılmış gibi lezzetli bir börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. . . 
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta

Icine;
400 gr kıyma
2 adet soğan
Sıvıyağ
Karabiber, Pulbiber, kimyon

Üzerine;
Yumurta Sarısı
Çörek otu

Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda soteleyin.  Kıymayı ve baharatları ekleyin ve kıyma pisene kadar kavurun.  Soğumasını bekleyin. Bu arada tereyağını eritin.  Sıvıyağla  karıştırın.  Nişasta ve unu karıştırın.  Yufkanin birini serin üzerine yağ gezdirin.  Heryanını kaplayacak şekilde firçayla dagitin.  Çay süzgeci ile nisastali unlu karışımdan bolbol dökün. Yufkayı önce yan kenarlarindan katlayın.

Sonra alt ve üst kısmını katlayın.  Böylece yufkayı zarf şeklinde katlamış olduk.
Şimdi de yufkayı dikdörtgen olacak şekilde 2 ye bölün.  Geniş kısmına harcınızı koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin.  
Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra rulolari istediğiniz uzunlukta kesin.  Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin. 180 derecede pişirin. Afiyet olsun. 

9 yorum:

  1. Teşekkür ediyorum ozay hanım. .benden de sevgiler. .

    YanıtlaSil
  2. Kıymalı böreğe dayanamam süper gorunuyorlar ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Gülşah hanım bende dayanamam. .çok teşekkürler

      Sil
  3. Ellerinize sağlık bende artık nişastayı daha sık kullanmaya başladım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Birgül hanım. .sanırım bu aralar bende çok sık kullanıyorum. ..

      Sil
  4. Kıymalı börek tercihimdir.ve çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler gülten hanım..sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil