Elde açılmış gibi lezzetli bir börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. . .
4 adet yufka1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
Icine;
400 gr kıyma
2 adet soğan
Sıvıyağ
Karabiber, Pulbiber, kimyon
Üzerine;
Yumurta Sarısı
Çörek otu
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ve baharatları ekleyin ve kıyma pisene kadar kavurun. Soğumasını bekleyin. Bu arada tereyağını eritin. Sıvıyağla karıştırın. Nişasta ve unu karıştırın. Yufkanin birini serin üzerine yağ gezdirin. Heryanını kaplayacak şekilde firçayla dagitin. Çay süzgeci ile nisastali unlu karışımdan bolbol dökün. Yufkayı önce yan kenarlarindan katlayın.
Sonra alt ve üst kısmını katlayın. Böylece yufkayı zarf şeklinde katlamış olduk.
Şimdi de yufkayı dikdörtgen olacak şekilde 2 ye bölün. Geniş kısmına harcınızı koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin.
Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra rulolari istediğiniz uzunlukta kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin. 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum ozay hanım. .benden de sevgiler. .
YanıtlaSilKıymalı böreğe dayanamam süper gorunuyorlar ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilAynen Gülşah hanım bende dayanamam. .çok teşekkürler
SilEllerinize sağlık bende artık nişastayı daha sık kullanmaya başladım. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Birgül hanım. .sanırım bu aralar bende çok sık kullanıyorum. ..
SilKıymalı börek tercihimdir.ve çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler gülten hanım..sevgilerle...
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil