2 adet portakal kabuğu
2 adet portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker (portakal kabukları için )
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
11-12 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
üzerine;
Yumurta akı
Fındık kırığı
şeker
Portakalların kabuklarını rendeleyin. 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın. Portakalların suyunu ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Hamuru yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayin. Önce yumurta akina sonra şekere veya fındık kırığına bulayın. 180 derecede pempeleşene kadar pişirin. Afiyetler olsun.
Portakal kabuğu rendelemeyi kekte uyguluyordum.Kurabiyeye de çok yakışır..
YanıtlaSilSevdican hanım çok güzel lezzet kattı. .sevgiler. .
Silçok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler seda hanım. .sevgiler. ..
Silen sevdiğimmm :)
YanıtlaSilBenimde. ..
SilMis gibi kokmuştur Kurabiyeler. Portakal suyu katmak harika fikir.
YanıtlaSilEwet portakal aroması daha iyi oldu...teşekkür ederim. ..
SilPortakal kabukları ile hiç denememiiştim. Güzel fikir. :)
YanıtlaSilTeşekkürler Gülşah hanım. ..
Silen sevdiğim kurabiyeeee
YanıtlaSilArtık benimdee. ..
SilNefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Sevil hanım. .sevgiler. .
Silelinize sağlık bu şeklide yapmamıştım pratikmişte
YanıtlaSilTeşekkürler Funda hanım. .sevgiler. .
Sil