Menu

17 Şubat 2015 Salı

PORTAKALLI KURABİYE

2 adet portakal kabuğu
2 adet portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker  (portakal  kabukları için )
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
11-12 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

üzerine;
Yumurta akı
Fındık  kırığı
şeker

 Portakalların kabuklarını rendeleyin. 2 yemek kaşığı şeker ile karıştırın.  Portakalların  suyunu ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.  Hamuru yoğurun.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayin.  Önce yumurta akina sonra şekere  veya fındık  kırığına bulayın. 180 derecede pempeleşene kadar pişirin. Afiyetler olsun.


16 yorum:

  1. Portakal kabuğu rendelemeyi kekte uyguluyordum.Kurabiyeye de çok yakışır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdican hanım çok güzel lezzet kattı. .sevgiler. .

      Sil
  2. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi kokmuştur Kurabiyeler. Portakal suyu katmak harika fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ewet portakal aroması daha iyi oldu...teşekkür ederim. ..

      Sil
  4. Portakal kabukları ile hiç denememiiştim. Güzel fikir. :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Sevil hanım. .sevgiler. .

      Sil
  6. elinize sağlık bu şeklide yapmamıştım pratikmişte

    YanıtlaSil