Menu

29 Mart 2015 Pazar

PORSİYONLUK PATATES SALATASI

 3 adet patates
yarım demet dereotu
1 su bardağı konserve garnitür(patates,havuç,bezelye)
1 su bardağı yogurt
birkaç kaşık mayonez
kimyon,karabiber,tuz
üzerine;
nane,pulbiber

Patatesleri haşlayın.Ezici ile ezin ve nane ve pulbiber hariç baharatları ekleyerek karıştırın.Dereotunu ince kıyın ve patateslere ekleyin.yoğurt,mayonez ve garnitürü karıştırın.Patates harcından bir miktar larak ister elinizle ister muffın kalıbıyla içini oyarak kase şeklini verin.Ben muffin kalıbı kullandım daha hızlı ve güzel oldu.Tüm patatesi bu şekilde hazırlayın.İçine 1 er kaşık yogurtlu harçtan koyun.Üzerine nane ve pulbiber serpin.Afiyetler olsun..

2 yorum: