1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 silme tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
Üzerine;
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Isot
1 yumurta
Öncelikle iç malzemeleri hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Hamur için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun, dinlendirmeye gerek yok. Hamuru ikiye bölün ve ilkini açın. Çok ince açmanıza gerek yok çünkü ince yerler sertlesiyor. Hamuru kaseyle veya kapakla yuvarlak kesin.
Sıvıyağ kızartın. Dikkat etmeniz gereken püf noktası ise kizartmaya önce kıymalı tarafından yapmanız. Yoksa kıymalı harç dokulebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder