2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
500ml süt
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
öncelikle kek için yumurta ve şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin ve istediğiniz fırın kabına koyun. 170 derecede pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan ikiye bölün. Bu arada krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve tereyağını, vanilyayı ekleyin. Kekin tabanını serin. Üzerine kremayı dökün. Kalan keki üzerine koyarak dolapta 1-2 saat kadar bekletin. Afiyet olsun.
Şu alman pastası kadar güzel hafif bir pastada yoktur bence .Öyle şa şahlı kat kat değil Çikolata ile arası hiç olmayan kendi halinde mütevazi lezzetinden de hiç bir zaman taviz vermeyen bir pasta gibi görürüm.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için..sevgilerle...
YanıtlaSil