Menu

28 Nisan 2015 Salı

EV YAPIMI PİZZA



Hamuru için;
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

Sos için;
ketçap
kekik
nane
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı su

Üzerine;
Sucuk, salam, sosis
Mısır
yeşil biber
kaşar

Öncelikle hamuru için tüm malzemeleri karıştırın ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir  hamur yoğurun. Hamuru 15 dk dinlendirin. Bu arada sos malzemelerini karıştırın. İsterseniz sarmısak ekleyin. Üzerine koyacağınız malzemeleri doğrayın.  Sadece kaşarı rendeleyin. Dinlenen hamuru 4 e bölün.  Merdaneyle yuvarlak açın. Açtığınız hamuru fırın tepsisine dizin. 180 derecede 5 dk pişirin.  Bu hamurun daha lezzetli olmasını sağlar. Fırından çıkarınca sosu sürün ve malzemeleri yerleştirin. 180 derecede kontrolü pişirin. Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder