Hem kolay hemde buzlukta sallayıp misafir gelince çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Bu ölçüleri silikon kalibima göre yaptım. Siz miktarı artırabilirsiniz.
200 gr petibör bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Çikolata
Biskuvileri kırın. Tereyağını eritin ve kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Biskuvileri fazla kirmayin. Yoğurarak istediğiniz kalıba koyun . Ben gül kalıbı kullandım. Derin dondurucu kısmında 30 dk bekletin. Sonra çikolatayı benmari usulü eritin ve dolaptan pastayı çıkarın. Kalıpların içine 1 tatlı kaşığı çikolata koyarak pastayı üzerine koyun. Dolapta 1 saat bekletin ve servis yapın. Afiyet olsun.
hem çok kolay hemde çok lezzetli bir tarif ayrıca dolbı açtığınızda evlerin çoğunda bulanabilecek kolay malzemeler , tarif için teşekkürler ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilAynen öyle. .ben teşekkür ederim.
Sil