Menu

19 Nisan 2015 Pazar

SİMİT BÖREK





4 adet yufka
Sos için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Icine;
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yarım kangal sucuk  (doğranınca yaklaşık 1 su bardağı )
1 kalıp beyaz peynir
Çok az sıvıyağ

üzerine;
yumurta sarısı

Öncelikle iç harcını hazırlayın.  Ben kıvamı hoş olsun diye çok az sıvıyağda  soteleyin . Biberleri ve sucugu küp küp doğrayın ve soteleyin. Ocaktan aldığınız zaman içine peyniri ekleyin. Sos malzemelerini karıştırın. Kek kalıbı kullanabileceğiniz gibi silikon kalıp ta kullanabilirsiniz.  Ben tupperware prenses tacı kullanarak yaptım. İlk yufkayı kalıbın üzerine serin. Kenarlarindan dışarı taşacak şekilde olsun .


İkinci yufkayı dörde bölün. Hazırladığınız sosa batırarak hafifçe sıkın ve kalıbın içine yerleştirin. Sonra bir miktar harç koyun . Harcı yoğun koymanıza gerek yok her kata gireceği için fazla koymayın.

Sırayla tüm yufka ve malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın. En son kenarlara taşan ilk yufkayı üzerine kapatın ve kalan sosu dökün.

 Bu şekilde dolapta  mümkünse 1 gece değilse  birkaç saat bekletin. Sonra kalıp tan tepsiye çıkararak üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede kızarana kadar pişirin. Çok hızlı pisirmeyin vede fanı calistirmayin. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Çok farklı bir fikir.Mutlaka denenecek:)

    YanıtlaSil
  2. Denedim,sunumu da tadı da hoş.İzninizle bloğumda paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık,blogunuza ugradım sizinkide harika görünüyor...

    YanıtlaSil