Tadına baktığımız anda ewet işte bu dedik ve bundan sonra sütçü yolu gözlemeye başladık. Malum günümüz şartlarında herşey o kadar katkılı olduki evde bişeyler yapmak bir nebze olsun rahatlatir oldu içimizi. Yapımı hem basit hemde sağlıklı. .işte buyrun mayasiz ev yapımı peynir. ..
5 lt süt
Yarım çay bardağı sirke (üzüm, elma farketmez )
Isterseniz tuz
Sütü kaynatın. Kaynamaya başlayınca sirkeyi ekleyin ve 2-3 dk daha kaynatarak ocaktan alın. 15 dk dinlendirin. Su yeşil bir hal alacaktır. Suzgece sıvı gecirebilen bir bez veya tülbent koyun, tencerede ki suyu dökün. Tülbentteki peyniri süzün . Tuzlu isterseniz tuz ekleyin . Altına tencere koyarak kalan suyu dökmeyin. Ekmek, poğaça yapımında kullanabilirsiniz. Süzdüğünüz peyniri tülbentle sıkın ve üzerine ağırlık koyarak 3-4 saat bekletin. Sonra dolapta 1 hafta bekleyebilir.Afiyet olsun.
Değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilbiir o kadarda basit vede lezzetli :)) teşekkür ederimm
YanıtlaSil