Menu

15 Nisan 2015 Çarşamba

TAVUKLU KABAK BEĞENDİ



3 adet kabak
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar rendesi

Tavuk sote için;
1 adet tavuk göğüs
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz Karabiber Pulbiber
Sıvıyağ

Öncelikle kabakları  soyun ve rendeleyin.  Çok az sıvıyağ da soteleyin. Bu arada tereyağını eritin ve unu kavurun. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. kaynadıktan  sonra kaşar ve kabakları ekleyin.  Tavukları  kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı, biberi, sarımsağı  ekleyerek soteleyin. Salça, domatesve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın. Piştikten sonra  servis tabağına önce sostan sonra tavuktan  koyarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder