Menu
▼
15 Nisan 2015 Çarşamba
TAVUKLU KABAK BEĞENDİ
3 adet kabak
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tavuk sote için;
1 adet tavuk göğüs
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz Karabiber Pulbiber
Sıvıyağ
Öncelikle kabakları soyun ve rendeleyin. Çok az sıvıyağ da soteleyin. Bu arada tereyağını eritin ve unu kavurun. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. kaynadıktan sonra kaşar ve kabakları ekleyin. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı, biberi, sarımsağı ekleyerek soteleyin. Salça, domatesve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına önce sostan sonra tavuktan koyarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder