Menu
▼
7 Mayıs 2015 Perşembe
SELANİK GEVREĞİ (SELANİK KEKİ )
Tariflerinden esinlenerek birçok şeyi yaptığım Mine ablam Zonguldak seyahati sonrası getirmisti. Çok beğendiğimden nerde satılıyor demeden nasıl yapılıyor diye bakmaya başladım.Gercekten hem leziz hemde besleyici.Kıtır tatlar severseniz mutlaka denemelisiniz. ..
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı kavrulmuş fındık
Yarım su bardağı kuru üzüm (istediğiniz kuru meyveler olabilir )
Tepsiye sürmek için;
Tereyağı
Yumurta ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın. Köpürmeye başlayınca fındık ve üzüm dışında kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. En son fındık ve üzümü ilave edip kek kıvamından daha katı bir hamur elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine önce tereyağını sürün ve hamuru dökün. Hamurun üzerini spatula ile düzleyin. 200 derecede ısıtılmış fırına atınca 160 dereceye düşürün ve pembeleşene kadar pişirin.Piştikten sonra 15 dk dinlendirin. Dinlenen keki istediğiniz şekilde dilimleyin. Yatay olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Tepsiyi yağlamayın yada kağıt sermeyin. 15 dk daha pişirin. Kıtırlaşmaya başlayınca fırını kapatın. Soğuyan kıtırları saklama kabına koyup 1 ay bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
teşekkür ederimmm :)
YanıtlaSilİzmir'de pastaneler de satılır bu dilimli ekmek gibi :) İstanbul'da hiç denk gelmedim, en iyisi evde yapmak tarifi de görünce =)
YanıtlaSilBunu ilk defa gördüm, tadını da merak ettim doğrusu.
YanıtlaSilbende hazırını yemiştim.Arkadasım zonguldaktan getirmişti çook begendiğimden yapmaya karar verdim ..çook lezzetli vede kolay...
YanıtlaSil