6 adet yufka
sosu için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
içine:
peynir
kızartmak için:
galeta unu
yumurta sıvıyağ
Öncelikle beşamel sosu hazırlayın.Tereyağını eritin.Unu kavurun.Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra sosu soğumaya bırakın.İç harcı için peynir ve isterseniz pulbiber ekleyerek harcı hazırlayın.Yufkanın ilkini serin.Üzerine beşamel sostan sürün ve her yanına bulayın.İkinci yufkayı üzerine serin.Yufkayı önce 4 de sonra 3 e toplamda 12 parça olacak şekilde kesin. Geniş kısmına iç harcınızı koyun ve sigara böreği gibi sarın.Tüm yufkalara aynı işlemi yapın.Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.Sıcak olarak servis yapın.İsterseniz hazırlayıp buzlukta bekletebilirsiniz.Sonra kızartabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Etiketler:
beşamel soslu börek,
beşamelli börek,
BÖREK TARİFLERİ,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder