Menu

12 Haziran 2015 Cuma

KAŞIK DÖKMESİ



2  yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz  (isterseniz az veya çok koyabilirsiniz )

Yumurta, yoğurt, yağı karıştırın. Sonra kalan malzemeleri ekleyerek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Kıvamı mutlaka koyu  olmalı, duruma göre un ilave edebilirsiniz. Yapışmaz tavayı yağlayın. Hamurdan  1 er kaşık dökerek kaşıkla düzleyin. Arkalı önlü kızartın. Ben tuz miktarını az tutup tatlı ile  yemeyi seçtim. Tuzu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder