14 adet baklavalık yufka
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı ceviz veya fındık
üzerine;
150 gr tereyağı
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti için seker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu koyun ve soğumaya bırakın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin hamuru hazırlayın. Kare borcama baklavalik yufkaların 7 sini teker teker üstüste gelecek şekilde koyun. Üzerine kek hamurunu koyun. Kalan baklavalik yufkaların 7 sini hamurun üzerine koyun ve dilimleyin. Tereyağını eritin ve üzerine gezdirin. 170 derecede kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sicakligi geçince soğuk şerbeti üzerine dökün ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder