Menu

25 Haziran 2015 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU BÖREK



6 adet yufka

sosu için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı

içine:

peynir

kızartmak için:

galeta unu
yumurta sıvıyağ

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın.Tereyağını eritin.Unu kavurun.Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra sosu soğumaya bırakın.İç harcı için peynir ve isterseniz pulbiber ekleyerek harcı hazırlayın.Yufkanın ilkini serin.Üzerine beşamel sostan sürün ve her yanına  bulayın.İkinci yufkayı üzerine serin.Yufkayı önce 4 de sonra 3 e toplamda 12 parça olacak şekilde kesin. Geniş kısmına iç harcınızı koyun ve sigara böreği gibi sarın.Tüm yufkalara aynı işlemi yapın.Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.Sıcak olarak servis yapın.İsterseniz hazırlayıp buzlukta bekletebilirsiniz.Sonra kızartabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder