Menu

10 Haziran 2015 Çarşamba

TRILEÇE (ARNAVUT TATLISI )



4 adet yumurta
1, 5 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığı ucuyla tuz

Şerbeti için;
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket süt kreması

Üzerine;
Meyveli sos

Yumurtaları kırıp sarı ve beyazlarını  ayrıştırın. Tuz ve beyazlarini köpürene kadar çırpın. Şekeri ekleyerek tekrar çırpın. Yumurta sarısını tek tek  ekleyerek cirpmaya devam edin. Krema kıvamında olacak. Kalan malzemeleri ekleyin . Kek kıvamından daha katı bir hamur elde edin. Hamuru büyük kare borcama döküp 180 derecede pişirin. Ben yağlı kağıt kullanarak yaptım ama siz yaglayip unlayarakta yapabilirsiniz. Fırından çıkan keki ters çevirin. Çatalla her iki tarafına bol bol delik açın. Ters  olacak şekilde borcama tekrar koyun. Bu arada şerbeti için sütü kaynatın, şekeri koyup erittikten sonra ocaktan alın. Kremayı ekleyin. .Kekin her yanına gelecek şekilde dökün. Şerbeti cekinceye kadar bekletin. Sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Soğuyan kekin üzerine sosu dökün ve dolapta 1 saat bekletin ve soğuk servis yapın.

2 yorum:

  1. Trileçe tatlısını ilk kez arkadaşımda yediğimde bu lezzete bayılmıştım. Eminim çok güzel olmuştur. Ellerinize sağlık. Her bloğda olması gereken tariflerden

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ediyorum.Bende ilk yediğimde hoşlanmamış sonra tekrar tekrar yediğimde bayılmıstım.gercekten lezzetli ve bir o kadar hafif...

    YanıtlaSil