Menu

6 Temmuz 2015 Pazartesi

KABAK KALYE





Daha önce bunu  et sote ile yapmıştım. Ancak yaptığım tavuk sote çok olunca birde bu halini  tadalim dedim. Ben ramazan da ağır olur diye üzerine besamel sos koymadım. Dilerseniz ekleyebilirsiniz.

3-4 adet kabak
2 adet tavuk pirzola
2 adet yeşil biber
3-4 adet mantar
2 -3 adet  domates
Karabiber, Pulbiber, kimyon, tuz
Sıvıyağ

üzerine; Kaşar rendesi

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Sıvıyağda soteleyin. Biberleri ve mantarları doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin. Biraz pişirdikten sonra küp küp doğranmış domatesi  ve baharatları ekleyin ve pişirin. Kabakları enlemesine 2 ye bölün ve suda haşlayın. Haslandiktan sonra içlerini kaşıkla oyun tavuk soteyi oydugunuz kısma koyun. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve fırında kaşarlar eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder