Hamuru için;
2 veya 2,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı toz şeker
üzerine süsleme şekeri
Hamuru için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Biraz yumuşak bir hamur elde edin. Dolapta 1 saat bekletin. Bu arada labne peyniri hariç tüm krema malzemelerini karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya peyniri ilave edip karıştırın.Hamuru oklavayla açın. Tart kalibinizin büyüklüğünde yuvarlak şekilde kesin . Tart kalibinizin altını yağlayın. Kestiğiniz hamurları kaliplara yerleştirin. Orta kısmına çatalla çizikler atın. Bu kabartmasını önleyecektir. 180 derecede kontrolü pişirin. Tartoletler soğuyunca üzerine kremayı sıkma torbası ile sıkın. Süsleme şekeri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Ben de yaptım canım aynısından henüz yayınlayamadım..Gerçekten çok güzel oluyor.
YanıtlaSilteşekkürler sevdican hanım..sevgiler..
SilTartoletlerle yapılan sunumlara bayılıyorum ve çeşit çeşit yaparım.Turşu bile sunmuştum.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler gülten hanım..bencede çok şık oluyor...
YanıtlaSil