Menu

15 Şubat 2015 Pazar

LABNELİ TARTOLETLER

Hamuru için;
2 veya 2,5  su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı toz şeker

üzerine süsleme şekeri

Hamuru için malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurun. Biraz yumuşak bir hamur elde edin. Dolapta 1 saat bekletin.  Bu arada labne peyniri hariç tüm krema malzemelerini karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.  Kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya peyniri ilave edip karıştırın.Hamuru oklavayla açın. Tart kalibinizin büyüklüğünde yuvarlak şekilde  kesin . Tart  kalibinizin altını yağlayın.  Kestiğiniz hamurları kaliplara yerleştirin.  Orta kısmına çatalla çizikler atın.  Bu kabartmasını önleyecektir. 180 derecede kontrolü pişirin.  Tartoletler  soğuyunca üzerine kremayı sıkma torbası ile sıkın. Süsleme şekeri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Ben de yaptım canım aynısından henüz yayınlayamadım..Gerçekten çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Tartoletlerle yapılan sunumlara bayılıyorum ve çeşit çeşit yaparım.Turşu bile sunmuştum.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler gülten hanım..bencede çok şık oluyor...

    YanıtlaSil