Menu

25 Nisan 2015 Cumartesi

SU BÖREĞİ



1 paket su böreği yufkası
250 gr tereyağı
400 gr peynir
isterseniz maydanoz

ıslatmak için;
3 lt kaynar su
2 lt soğuk su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

 Öncelikle 3 lt suyunuzu  kaynatın. İçine tuz ve sıvıyağ ekleyin. 2 lt  soğuk suyu da ayrı bir  tencerede hazırlayın. Tereyağını eritin. Maydanozu dograyin peynirle karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Ilk yufkayı haşlamadan tepsiye serin. Üzerine tereyağı sürün. ikinci  yufkayı 2 ye veya 4 e bölün. Önce sıcak suya atın. 5-6 saniye içinde bekletin. Sonra çıkarıp soğuk suya atın. 2-3 sn daha burda bekledikten sonra suyunu hafif süzün ve tepsiye dizin. Tam orta kısmına peynirli harcı koyun ve tüm yufkalara bu işlemi yapın.  İşlem esnasında sıcak du hep kaynayacak soğuk suda  ısındıkça  değişecek. En son  tüm yufkalar bitince kalan tereyağı üzerine gezdirilir. Ben önceki geceden hazırlayıp dolapta beklettim. Ama 1-2 saat dolapta bekleyip pisirebilirsiniz. 180 derecede kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder