Kişi sayısına göre bazlama
Köfte için;
500 gr kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
Bir miktar maydanoz
2 -3 dilim ekmek içi veya galeta unu
Karabiber, Pulbiber, tuz, kimyon
1 adet yumurta
Sos için; 2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Üzerine;
Tereyağı ve isterseniz yoğurt
Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu dograyin. Kalan tüm köfte malzemelerini karıştırın. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Bazlamayı dilimleyin. İsterseniz fırında isterseniz tost makinasında kıtır olana kadar kızartın. .Salça su ile sulandırın ve 2-3 dk pişirin. Tereyağını eritin ve kızdırın. Servis tabağına önce bazlamayı sonra köfteyi koyun. Üzerine sos dökün ve kızgın tereyağını gezdirin. Isterseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etiketler:
bazlamalı köfte kebap,
ET YEMEKLERİ,
KÖFTE TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder