- 16 adet baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 300 gr telli kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sıvı yağ, sütü karıştırın. İlk yufkayı serin hiç bir şey sürmeden 2. kat yufkayı serin. Üzerine sıvı yağ ve sütlü sos karışımından sürün. 3. kat yufkayı da serin yine sosu her yerine sürün. 4. kat yufkada kaşarı uzun tarafına koyarak rulo yapın. Ben büyük kare borcamda yaptım. Borcamı yağlayarak börekleri dizin. Tüm yufkaları bu şekilde sarın. Pişirmeden kesin. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Yumurta sarısını üzerine sürerek pişirin. Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder