ÇİÇEK POĞAÇA

malzemeler;
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta(sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un
İçine;
  • Peynir, maydanoz
Orta kısmına;
  • 1 adet haşlanmış patates
  • Pul biber, tuz
  • Kaşar peyniri ve maydanoz (isteğe bağlı)
hazırlanışı;
Süt, su ve mayayı karıştırın. Sonra un hariç tüm malzemeleri koyun. En son yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip hamurunuzu 30 dk dinlendirin. Bu sırada iç harcını hazırlayın. Peynir ve maydanozu karıştırın. Başka bir yerde haşlanmış patatesi ezin. İçine pul biber ve tuz ekleyin. Kelepçeli fırın kabınızın dibini yağlayın. İsterseniz yuvarlak borcamda da yapabilirsiniz ama kelepçeli kapta görüntü çok daha güzel oluyor. Mayalanan hamurdan bir parça koparın ve kabın altına yerleşecek kadar açarak kalıbın alt kısmına koyun. Tekrar küçük parça alarak içine peynirli harç koyup yuvarlayın. Alta koyduğunuz hamurun üstüne kenarlara gelecek şekilde koyun. Birbirlerine yapıştırmamaya dikkat edin. Zaten kabaracağından yapışacaklardır. Böylece tüm kalıbın kenarına poğaçaları dizin. Orta kısmına patatesli harçtan koyun. Vaktiniz varsa 10-15 dk dinlendirin. Yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirin. Alt kısmı biraz daha geç pişirdi benim fırınım. Siz kontrol ederek pişirin. Pişmeye yakın isterseniz orta kısmına kaşar ve maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting