ÇITIR TAVUK

  • 1 tane tavuk göğüs eti
  • 1 yumurta
  • tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sarımsak
  • 2-3 çorba kaşığı un
  • Kekik ( piştikten sonra üzerine serpmek için.)
Tavuk göğüs etimizi yıkayalım, istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Tavuklarımızı karıştırma kabına bırakalım, üzerine bir yumurta kıralım, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak ekleyelim ve karıştıralım. Üzerine göz kararı yaklaşık 2-3 çorba kaşığı un serpelim karıştıralım. Yapışkan bir kıvamı olacaktır. Tavamıza biraz sıvı yağ dökelim, harlı ocakta ısıtalım ve ısınan tavamıza tavuklarımızdan yerleştirelim.
Arkalı önlü güzelce kızartalım. Kızaran tavuklarımızı servis tabağına yerleştirelim. Üzerine sıcakken bolca kekik serpelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting