- 1 litre süt
- 15 tane kuru incir
- 1 su bardağı toz şeker
Süslemek için:
- Ceviz, fıstık veya tarçın
- Önce incirler sıcak suda bekletilerek yumuşaması sağlanır. Acele yapacaksanız biraz su ekleyip haşlayabilirsiniz.Süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Ardından incirleri küçük doğrayın veya rondoda içine kaynattığınız sütten biraz ekleyerek parçalayın. İyice ezilmesi gerekiyor. Isıttığımız sütün sıcaklığı serçe parmağımızın dayanabileceği sıcaklığa gelince (yoğurt mayalama ısısı) içine incirleri atın ve kaselere paylaştırın.Üzerini streç film yardımıyla kapatın. 2-3 saat sıcak tutarak bir beze sarın. Dolapta soğutun.
0 yorum:
Yorum Gönder