ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

  • 500 gr barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • maydanoz
Barbunyalar yıkanır üzerine su eklenerek kaynamaya bırakılır,ortalama 15 dk kadar kaynatılır.Suyu süzülüp bekletilir.Soğan yemeklik doğranır pembeleşene kadar kızartılır,havuçlar doğranarak eklenir.Salça, şeker,tuz ve sarmısak konarak karıştırılır.En son patates ve barbunya eklenir.Üzerine çok az su ilave edilip pişmeye bırakılır.Servise sunmadan doğranmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting