ŞEBİT MANTISI (KAYSERİ YAĞLAMASI )


Hamuru  için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım  paket  toz  maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Alabildiği kadar un

Sos için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet  biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvıyağ
1  yemek kaşığı  salça
1 su bardağı  su
 

Sarmisakli  yoğurt
maydanoz

 Öncelikle  hamuru  için un  hariç tüm malzemeleri karıştırın. Süt ve  suyun  ılık  olmasına  dikkat edin.  En son un ekleyerek yumusak hamur yoğurun. Hamuru  30 dk bekletin.  Hamuru  güzel  acabilmeniz  için  beklemeniz  şart. Bu arada  sogani ve  biberleri  doğrayın. Sıvıyağda az soteleyin. Kalan  tüm malzemeleri ekleyerek sosu  pişmeye  bırakın. Sosumuz  biraz  sulu  olacaktır. Mayalanan hamuru  20  bezeye  ayırın.
Her  bezeyi  unlayarak  pasta tabağından daha büyük açın.  Yanmaz  tavada  altını  üstünü  pişirin. Pistikten   sonra beze sararak  kurumasini engelleyin.
Servis tabağına  önce  hamuru  koyun  sonra  sos  dökün. 10  kat  olacak  sekilde hazırlayın. Isterseniz  4 e bölün. Üzerine  sarmisakli  yoğurt dökün  ve maydanozla süsleyin. Isterseniz  pisirdiginiz  hamurları  kaldırabilir istediğiniz  zaman buzluk tan çıkarıp  islatabilirsiniz. Önemli olan kiymali  sosunun  sıcak  olmasıdır. Afiyetler olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting