HAŞHAŞLI BÜZME EKMEK



6 -7 su bardağı arası un
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya
1 su bardağı süt ( ılık)
1 buçuk su bardağı su (ılık)
İç malzemesi için:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
üzeri için;

yoğurt
yumurta sarısı

Un bir kaba konulur ve ortası açılır. Su, süt, maya, tuz, şeker eklenerek eritilir ve hamur yoğrulur. Hamur 3 bezeye ayrılır. Bir yandan haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır. Her bir beze açılır ve üzerine haşhaşlı harç sürülür. Böylelikle 3 adet bezenin üzeri haşhaşlı yapılır. Sonra açılan 3 beze üst üste gelecek şekilde konulur ve bıçak yardımıyla 2 cm eninde kesilir. İki elle burularak yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karıştırılarak sürülür. 20-25 dakika tepside mayalanması beklenir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. İsterseniz fırına koymadan istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Ben koymadan kesiyorum ve fırından çıkınca bir beze tepsiyi ters çevirerek çıkarıyorum. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting