300 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı ince bulgur
tuz,karabiber,pulbiber
1 adet patates
1 adet havuç
köfteleri bulamak için;
1 çay bardağı un
terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Kıyma, yumurta, un, ince bulgur ve baharatları harmanlayın. Ele hafif yapışacak harç elde edin. Çok yapışıyorsa un miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. Bir kaseye su doldurun ve harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir tepsiye birkaç yemek kaşığı un serpin ve yaptığınız köfteleri una bulayın.(ben tepsiye un serpiyorum, köfteleri üzerine atıyorum arada tepsiyi sallayarak köfteleri una buluyorum). Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın.1 litreden biraz fazla suyu kaynatın, kaynayınca köfte, patates ve havuçları atın. Taşmaması için kapağını yarım bırakın. En son havuçlar piştiğinden önce havuçları kontrol edin. Piştiyse terbiyesi için malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş ilave edin. Birkaç dk daha karıştırarak ocaktan alın. Afiyet olsun
Etiketler:
ET YEMEKLERİ,
KÖFTE TARİFLERİ,
SEBZE TARİFLERİ,
SULU KÖFTE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder