MUZLU SARMA ( SADRAZAM LOKUMU)



Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1lt süt
1 su bardağı un

Altı için:

1 paket kakaolu petibör

içine:

muz

Bisküvileri rondodan geçirin.Fırın tepsisinin altına boşluk kalmayacak şekilde serin.Margarini eritin.Unu ekleyerek kavurmaya başlayın.Unun rengi koyulaşmaya başlayınca sütü ekleyerek topaklaşmasını engelleyerek karıştırın.En som şekeri ekleyin.Kaynayıp koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.Hemn sıcaklığı geçmeden bisküvilerin üzerine dökün.Kalın olmamasına dikkat edin.Kalın olunca rulo yaparken çatlayabilir.Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.Bekleyen muhallebiyi istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.İçine muz koyarak sarın.Sararken altındaki bisküvileri etrafını saracaktır.Afiyetler olsun.İçine istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.(fındık,damla çikolata,ceviz,meyve parçaları)

2 yorum:

ilke Çevik dedi ki...

ellerinize sağlık hem basit en enfes bir tat =)

Unknown dedi ki...

teşekkür ediyorumm...sevgiler....

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting