4 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı uz
içine:
tereyağı
kaşar
Hamuru için tüm malzemleri karıştırın.1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp unla acın. Kayık şeklini verin.İçine kaşar koyup kenarlarını katlayın.Üzerine birkaç parça tereyağı koyun.Tüm hamura aynı işlemi yapın.180 derecede pişirin.Pişerken tereyağı ve kaşarın karışmasıyla iç kısmı puf puf kabarıyor.Fırından çıkarınca isterseniz kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.Afiyet olsun...
Etiketler:
ev yapımı pide,
evde pide yapımı,
HAMUR İŞİ TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder