Oldukça lezzetli ve yöresel bir yemek tarifi geliyor. Birçok yörede ufak degisiklik yapılıp farklı isimler almış.
1 su bardağı ince bulgur
2-3 adet haşlanmış patates
300 gr kıyma
Tuz,karabiber,kimyon
Reyhan (varsa mümkünse kuru olsun )
1 adet soğan
1 yemek kaşığı Salça (isterseniz ben koymadim )
Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzını kapatıp 30 dk bekletin. Patatesleri ve soğanı rendeleyin. Şişen bulguru ve kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayin. Elinizle bastırarak duzleyin. Tüm hamura bu işlemi yapın. Özelliği saçta pismesi ama bulmak ne mümkün ..ben çok az yağda kizarttim. Dilerseniz fırında 180 derecede pisirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder