Bu sosu her böreğe yakıştırıyorum.Çünkü inanılmaz çıtırlık katıyor ve el açması tadı veriyor.Yiyen herkes sosunu soruyor :)) hal böyle olunca bende de favori oldu...
3 adet yufka(her yufkadan 2 adet gözleme çıkıyor)
yarım bağ semizotu
100 gr peynir
pulbiber
sosu için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kşaığı sirke
kızartmak için ;
sıvıyağ
Sos malzemelerini karıştırın.boza kıvamında bir sosunuz olacaktır. Semizotunu doğrayıp,peynir ve puibiberle karıştırın. Yufkayı serin.Ortadan 2 ye bölün.Üzerine sostan bir miktar dökün.Orta kısmına harcınızı koyun.Zarf şeklinde kapatın.Çok az yağda arkalı önlü kızartın.
El açması tadında gözlemeleriniz hazır...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder