KAT KAT KRUVASAN BÖREK

Günaydın günaydın soğuk buz gibi bir Ankara sabahından ❄️☃️ Sizlere enfes bir börek tarifim var.. 😍

Keyifli hafta sonları 😍😍 🥐 Kruvasan börek
Sos için
1 paket krema
1 şişe soda
1 çay bardağı sıvıyağ

İçine istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz
Dış sosuna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı Su
6 adet yufka

Öncelikle sos için krema,soda ve siviyagi karıştırın. İç malzemesini hazırlayın.Ben patates ve peynirli yaptım. Yufkanın ilkini serin.Uzerini soslayin.Sosu her yanına gelecek şekilde yayın.Uzerine 2. Kat yufkayı serip tekrar her yerine gelecek şekilde soslayin.Boylece 6 Kat yufka olana kadar yapın. En üste 6. Yufkayı koyunca üzerini soslamayin.Yufkayi önce. 4 e sonra her bir parçayı 2 ye bolun. Sonra yine her parcayi tekrar 2 ye bölun.Toplamda 32parca olacak.Yufkanin geniş kısmına harcı koyun ve kenarını katlamadan sarın. Tüm yufkaya aynı işlemi uygulayın. En son 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1su bardağı suyu karıştırın. Börekleri bu karışıma batırıp fırın tepsisine dizin. 180 derecede 40 dk pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting