KESTANELİ PİLAV

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kase pişmiş kestane
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz, karabiber
Tencereye yağları alın. Havuçları yağa ilave edin ve kavurmaya başlayın. Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla kestane ve üzümü ilave edin.
Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice süzün. Kavurduğunuz malzemeye ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
Pirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ağzına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlendirin. Pilavınız servise hazır…Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting