- 15 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- 15 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı kırılmış ceviz
- Tereyağı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tereyağını eritin. Baklavalık yufkanın bir tanesini serin. Üzerine eritilimiş tereyağını her yerine sürün. 1 yemek kaşığı şeker serpin. 2. kat yufkayı serin yine her yerini yağlayın ve 1 yemek kaşığı şeker serpin. 3 kat yufkayı serin yağlayın. Her yerini kaplayacak şekilde tahin sürün. Bol ceviz ve 1 yemek kaşığı şeker serpin. Yufkayı rulo yapın. 2 cm genişliğinde keserek fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder