ÇİKOLATALI GEVREKLİ KURABİYE



  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağına yakın un
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine;
  • 300 gr sarelle
  • 300 gr mısır gevreği
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Yumurtaları kırın. Üzerine nişasta ve pudra şekerini ekleyerek yoğurun. Oda sıcaklığındaki margarini

 ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En son unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. 180 derecede pişirin. Pişerken sarelleye su ve sıvı yağı ekleyerek benmari usulü eritin. Mısır gevreğini rondodan geçirin.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra önce çikolataya batırıp sonra gevreğe bulayın. Yağlı kağıt üzerine koyun. 1-2 saat dolapta bekletin. Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

En çok bu tabaklara bittimmm...

Unknown dedi ki...

teşekkürler onlar aslında çay tabağı :))

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting