ETLİ KEŞKEK

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gr kemikli veya kemiksiz et
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nohut
Üzerine;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
Buğday ve nohutun üzerine su ekleyerek bir gece önceden bekletin. Ya da vaktiniz yoksa ocakta yarım saat kaynatın. Buğday ve nohutu süzün. Düdüklü tencereye koyun. Üzerine etleri yerleştirin. Tuz koyun. Yaklaşık 10-15 cm geçecek kadar su ekleyin. 2 saate kadar pişirin. Eve yayılan kokudan piştiğini anlarsınız. Tereyağını eritin. Salcayı ve pul biberi ekleyerek iyice kızdırın. Tabağa keşkekten koyup üzerine yağı gezdirin. Yanına haşhaşlı çörekle çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting