BULGUR KASESİNDE ET SOTE














  • 1 su bardağı ince bulgur
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
  • kimyon,kırmızıbiber
  • aldığı kadar un
sote malzemeleri;
  • 500 gr kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet yeşilbiber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • tuz
kızartmak için:
  • sıvı yağ
İnce bulgur, tuz ve irmiği bir kaba koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Üstünü kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu arada sote için eti az su ekleyerek tuzsuz pişirin. Ben düdüklü tencerede 25 dk pişiriyorum. Lokum kıvamında yumuşacık oluyor. Ardından soğan, sarımsak, biberleri ekleyerek soteleyin. Salça, tuz ve domatesleri de ekleyerek bir süre daha soteleyin. Dinlenmeye bıraktığımız bulgurumuzun içine yumurta, baharatları ekleyin kıvamına göre un koyun ve yoğurun. Ağzı geniş olmayan kasenin içine streç film sarın ve hamurdan bir parça kopararak içine yayın. Kasenin şeklini alınca streç film yardımıyla kaseden çıkarın kızgın yağda kızartın. Kızaran kaseleri havlu kağıt serili tabağa ters çevirin, yağları emilsin. Kaselerin içine soteleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting