ISLAK GÖZLEME














  • 2 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 200 g kıyma
  • 1 kaşık salça
  • Yoğurt
  • Kıyma
  • Nane
  • Tereyağı
  • Süt
  • Sıvı yağ
  • Sarımsak
Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Orta boy bir tavaya yufkaların birini ortalayarak serin, üzerine kalan yufkanın bir kısmını parçalayarak koyun. Süt ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışımı sürün. Üzerine kıymalı karışımı ekleyin. Kalan yufkaları da parçalayarak üzerine koyun aralara sütlü karışımı sürün. En son kısımda en alta serilen yufkayı en üste zarf gibi yapın. Büyük gözlü ocakta kısık ateşte altını ve üstünü pişirin. Salçayı tereyağı ile kızdırıp sarımsaklı yoğurt ile servis yapın..


0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting