SUMAKLI KURU DOLMA

  • Kuru patlıcan ,biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük soğan
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber (varsa beş türlü baharat)
  • 1 bardak sumak (taneli)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Patlıcan ve biberler haşlanır, bir yandan da sumak hariç malzemelerle harç hazırlanır, yumuşayan patlıcan ve biberler harç ile doldurulur. Sumağın üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenir demlenmesi beklenir, suyunun rengi değişince süzgeçten geçirilerek dolmaların üzerine eklenir. Bir de ılık su 1,5 bardak eklenerek toplamda 3 su bardağı su eklenir kısık ateşte pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting