Uzun zamandır yapmayı düşünüyordum. Bugün yarın derken sonunda oldu mutlaka denemelisiniz. ..
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kaynayınca;
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
Maydanoz
Hazırlanışı
İnce bulgur, irmik ve 1 yemek kaşığı tuzu üzerini geçecek kadar su ekleyin (kısır yapar gibi) yarım saat kadar üzeri kapalı bekletin. Sos malzemeleri için tereyağında salçayı kavurun. İçine domates ve baharatları ekleyin. Kaynayınca kapatın. Dinlenen hamura yumurta, un ve baharatları ekleyin ve yoğurun. Bir kaseye su koyarak elinizi ıslatarak hamurdan küçük fındık büyüklüğünde toplar yapın. Ortasına parmağınızla bastırın. Tencereye kaynar su koyun. İçine biraz tuz birazda limon suyu koyun. Köfteleri içine atın. Pişen köfteler suyun üzerine çıkacaktır. Suyun üzerine çıkanları alın. Tüm köfteler pişince üzerine sos gezdirin ve maydanozla süsleyin. İsterseniz sosunun içine nar ekşisi koyabilirsiniz. Afiyet olsun. .
Etiketler:
PİLAV TARİFLERİ,
PİLAVLAR,
SALATA TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder