SÜT DİLİMİ

AÇIKCASI BUNU YAPARKEN BU KADAR BEGENİ ALACAGINI DÜŞÜNMEMİŞTİM.YAZARLIK YAPTIGIM SİTEDE GELEN YORUMLARDAN SONRA İYİKİ YAPMIŞIM DEDİĞİM TARİFLER ARASINA GİRDİ.BUYRUN TARİFE:

  • 2 yumurta
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin;
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
 Öncelikle kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Mikserle çırpın. Koyu kıvama gelince dolaba kaldırın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyun. Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün. 180 derecede pişirin. 
 Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın. Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. )
 Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin. Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin. Dilimlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting