- 2 yumurta
- 1,5 kahve fincanı şeker
- 1,5 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin;
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı süt
- 2-3 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal
Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın. Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. )
Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin. Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin. Dilimlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder