ÇİKOLATALI KRUVASAN













  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (21 gram)
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • Yarım paket margarin
İçi için;
  • Sarelle
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
Öncelikle sütü ısıtın. Sütü ısıttığınız kabın içine ufaladığınız mayayı ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Unun tamamını geniş bir yoğurma kabına koyun. Ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız mayayı ilave edin. 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin. Ön mayalanma bitince geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına ekleyerek kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Kabın üzerini streç film ile kapatarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin. Hamur iki katına çıktıysa mayalama işleminiz başarılı demektir.
Mayalama işleminden sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında kare şeklinde açın. Açtığınız hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünün, sağ ve sol taraflara tereyağını elinizle sürün, bu parçaları ortada birleştirin.
Bu işlemi yaptıktan sonra hamuru sığacağı bir kaba alın üzerini streç film ile kaplayarak dolapta yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın (hamuru açma, yağlama, katlama ve dolapta dinlendirme)
İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra sonra hamuru son kez unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında yuvarlak açın. Üçgen elde edecek şekilde resimdeki gibi kesin. Geniş kısmına 1 tatlı kaşığı sarelle koyun. Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın. Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizin. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting