GÜL KURABİYE


  • 1 paket margarin (250g)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yumurta Sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Süsleme için
  • Çikolata
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın. En son un ve kabartma tozu koyarak kulak memesi kıvamında yumuşak hamur yoğurun. Hamuru yağladığınız gül kalıplarına koyun. 170 derecede pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyip kalıplardan çıkarın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Gül kalıplarının içine bir tatlı kaşığı dökün. Üzerine çıkardığınız kurabiyeleri koyarak hafiften bastırın. Buzdolabında mümkünse derin dondurucu kısmında 30 dk bekletin. Sonra kalıplarından çıkarın. Afiyet olsun.







0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting