KISIR TARİFİ

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Marul
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • kimyon
  • karabiber
  • pulbiber
  • beştürlü (baharat)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 kahve fincanı nar ekşisi
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
İnce bulgurun üzerine tuzu ve sıcak suyu koyun. Üzerini kapatın yarım saat dinlendirin. Bu arada salçayı yağda kavurun. Yeşillikleri doğrayın. Beklettiğiniz bulguru salçayla karıştırın. Yeşillikleri ekleyin. Baharatları koyun. Sumak ve nar ekşisi de koyup karıştırın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting