PİDELİ KEBAP

  • 4-5 adet tırnak pide
  • 1 kg kuzu kol
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Kimyon
Pideyi kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyerek düdüklü tencerede 1,5 saate kadar pişirin. Önce yüksek sonra kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Etler pişmeye yakın pideleri küp küp doğrayın. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve dökün. 200 derecede kızartın. Aralıklı olarak kontrol edip çok sertleşme beklemeden fırından çıkartın. Pişen etin suyundan 2 su bardağı ayırın ve kalan eti kendi yağında kavurun. Et suyu, salça ve kimyonla sos hazırlayın. Pideyi tabağa koyun üzerine sos gezdirin,etleri koyun. Sıcak servis yapın. İsterseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting