PATATESLİ BÜZME BÖREK


  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta
İçine;
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 adet soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
İç harcı için soğanı rendeleyin. Çok az yağda soteleyin. İçine ezdiğiniz patates ve baharatları ekleyin. Ocaktan aldığınız zaman içine kaşar peyniri ekleyin. Sos için yoğurt, yumurta ve yağı karıştırın. İlk yufkayı serin. Üzerine sos dökün. Onun üzerine 2. yufkayı serin. Tencere kapağıyla yuvarlak kesin. İsterseniz tabak ile de yapabilirsiniz ama tencere kapağı hem şekil verdi hem de bıçak kullanmadan kesti. Kestiğiniz yuvarlak yufkalara sos sürün bir miktar patatesli harçtan koyup ağzını büzün ve kürdanla tutturun. Tüm yufkalara bu işlemi yapın. Fırın tepsisine dizin. Böreklerin üzerine içine sürdüğünüz sostan fırçayla sürün. 200 derecede pişirin. Hem görsellik hem de lezzetli bir tarif. Afiyet olsun.
                                  







0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting