- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 kaşık kakao
- Alabildiğine un
- Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
- Üzerine dondurma veya krem şanti
Önce şerbeti için şu şekeri kaynatın ve soğutun. Hamur malzemelerini kakao hariç karıştırarak yumuşak hamur yoğurun. Hamuru 2 parçaya ayırın. Yarısına kakao koyarak yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin ve elinizle bastırarak düzleyin. Önce sade olanları yapın. Ardından kakaolu olanları sadelerin üzerine koyun. Toplamda benim 12 adet çıktı. 180 derecede pişirin. Alttaki sade renkliden anlayabilirsiniz pişip pişmediğini. Fırından cikarinca ilk sıcakligi geçince şerbeti dökün. Tatlı tamamen soğuyunca Isterseniz dondurma isterseniz krem şanti çarparak süsleyin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder